Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søk i:

Avgrens geografisk:

Om NOR

Nasjonalt register for opplæringskontorer (NOR) inneholder opplæringskontor som er registrert i Brønnøysundregistrene (Brreg). Opplæringskontorene i NOR inneholder også informasjon om hvilke fylkeskommuner som har godkjent opplæringskontoret, dette er informasjon som kommer fra VIGO. NOR har også historikk om endringer på disse opplæringskontorene. Dette betyr at vi samler på informasjon om opplæringskontorer som går ut / legges ned.

NOR er Utdanningsdirektoratets oversikt over aktive opplæringskontorer, men også de som er nedlagt eller utgått av ulike grunner. Registeret inneholder også eierne av opplæringskontorene.

Det vil være den enkelte fylkeskommune som administrerer de opplæringskontorene som ligger innenfor egen fylkesgrense. Fylkeskommunen gir derfor opplæringskontorene i eget fylke de tilgangsrettigheter de trenger. Fylkesmannen er statlig myndighet i fylket og gir fylkeskommunen tilgangsrettigheter.

NOR brukes i Utdanningsdirektoratet til å holde oversikt over opplæringskontorer knyttet til yrkesutdanningen, og benyttes av ulike IT-systemer som betjener yrkesutdanningen. Eksempler på slike systemer kan være Statistikkportalen, Skoleporten og påloggingsløsningen (UBAS).

Endringer som gjelder det enkelte opplæringskontor, kan meldes av påloggede brukere som har rettigheter tildelt i UBAS. Endringsønskene sendes til Virksomhets- og Foretaksregisteret (VoF) og oppdateres der før dette endres i NOR.

NOR gir også gode muligheter til å søke fram opplæringskontor enten i et kart, geografisk avgrenset, på organisasjonsnummer eller på navn, osv. Se forøvrig hjelpetekst til fritekstsøket.

NOR har fram til 17.desember 2020 hentet data fra Virksomhets- og foretaksregisteret (VoF). Fra 18.desember 2020 hentes data fra Brønnøysundregisteret (Brreg).

Eksterne lenker